Peruskurssi

13.11.2016

Kendon peruskurssi

Haluatko aloittaa uuden ja innostavan harrastuksen? Kendo eli samurai-ajan Japanista juurensa juontava miekkailulaji voi olla sinulle sopiva vaihtoehto.

Uudet peruskurssit alkavat syyskussa ja mahdollisuuksien mukaan tammi-helmikuussa. Kurssi kestää 3 kk. Lopussa pidetään vyökoe, jossa peruskurssilaiset voivat graduoida kendon 6. kyun arvon.

Kurssin harjoitukset ovat kahdesti viikossa. Tarkempi aikataulu julkaistaan loppukesällä. Aikataulu tulee näkyviin etusivullemme.

Peruskurssilla vaatetukseksi sopii mm. t-paita ja verkkarit eli sisäurheiluasu. Kenkiä ei tarvita, sillä kendoa harrastetaan paljain jaloin. Lisäksi hankitaan shinai, bambumiekka. Shinait maksavat noin 40-80 € mallista riippuen.

Kurssin ensimmäiset kolme kertaa ovat maksuttomia kokeilukertoja.

 

Vuorovastaava, yhteyshenkilö: Voitto Vilkama, pj (at) rendaino.fi

Lisätietoja saat sähköpostitse esim. pj (at) rendaino.fi tai vierailemalla harjoituksissamme. 

Peruskurssille voi osallistua tulemalla mukaan ensimmäiselle harjoituskerralle. Kurssi kestää noin 3kk jonka lopussa pidetään vyökoe, jossa alkeiskurssilaiset voivat graduoida 6. kyun arvon. Alkeiskurssilla vaatetukseksi sopii mm. t-paita ja verkkarit eli sisäurheiluasu. Bogu, suojapanssari kannattaa hankkia alkeiskurssin jälkeen. Seuralla on muutamia lainavarusteita peruskurssin päättäville jäsenille ja vierailijoille.

Alkeiskurssilla opetellaan kendon perusasioita, kuten liikkumista, lyöntejä, äänenkäyttöä ja salietikettiä. Aluksi liikkeitä tehdään yksin ilmaan ja vähitellen edetään parityöskentelyyn. Alkeiskurssilaiset voivat ottaa toistensa lyöntejä vastaan shinailla.

Harjoituksissa on myös mukana edistyneempiä harrastajia, jotka ottavat alkeiskurssilaisten lyöntejä vastaan perille asti panssariin. Kurssin jälkeen harjoittelijat voivat siirtyä muiden harrastajien pariin treenaamaan, sekä käymään leireillä ja graduoimaan lisää vyöarvoja.

Seuraa meitä myös facebookissa

 

 

Katso A-salin sisäänkäynnin sijainti kuvassa:

Katso A-salin sisäänkäynnin sijainti kuvasta.