Vuodesta 1988 vuoteen 2018

17.11.2018

Rendainon juhlavuosi huipentuu! Tule seuraamaan SM-kisoja Turussa.

Katso juhlavuositarinamme joko alasivultamme tai tästä suoraan:

Katsaus seuran alkuaikoihin

Rendainossa 1988 vuonna toiminnassa mukana ollut jäsenemme Petri kertoo seuran toiminnasta alkuaikoina. Tässä pieni kuvaus noista ajoista:

1988 olin ylä-asteella Rieskalähteen koulussa. Meillä oli siellä tiistaisin koulun jälkeen liikuntakerho koulun liikuntatiloissa. Yhtenä kertana sen lopussa Henrik (ja ehkä Jouko) ilmaantui paikalle ja jäin ihmettelemään mitä nämä oudoissa asuissa olevat tyypit puuhaavat. Henrik sitten heti huomasi kiinnostuksen ja pyysi mukaan kokeilemaan. Näin alkoi oma kendo-ura.

Tuossa vaiheessa käsittääkseni Henrik oli Turussa harjoitellut Joukon kanssa kahdestaan. Olin siis Rendainon 3. jäsen. Jouko aika pian lopetti treenaamisen. Sitten olimme Henrik kanssa kahdestaan pitkään ennen kuin järjestettiin ensimmäinen alkeiskurssi.

Bogujakin oli alussa vain yksi joten se toi kaksistaan treenaamisessa tiettyjä ongelmia. En tarkkaan muista mutta Henrik sai jostain hommattua myöhemmin toisenkin bogun ja päästiin tekemään oikeita pariharjoituksia. Aika pitkään treenailtiin kaksistaan Turun eri kouluissa. Snellmanin koulu ainakin oli yksi alku-aikojen paikoista.

Ensimmäinen alkeiskurssi jossain vaiheessa aloitettiin. Aika pian sen jälkeen Henrik lähti moneksi kuukaudeksi Japaniin. Jäi siis minun tehtäväksi vetää alkeiskurssia ja koko Turun kendoa. Se sopikin hyvin 16-17v itsevarmuuteen 🙂

Helsingin leireillä tuli käytyä ahkerasti noihin aikoihin. Siellä tutustuin jo silloin Mikkoon ja Markukseen ja Jääskeläiseenkin jossain vaiheessa. Jukkakin oli jo silloin kuvioissa.

Leirikuvioiden kautta tutustuin myös Uematsu senseihin. Hän oli silloin diplomaattina ja asui hulppeassa diplomaattiasunnossa Hakaniemen ympyrätalossa. Leirien yhteydessä saatiin monesti olla hänen luonaan yötä toisen Turkulaisen harrastajan kanssa (Jukka) ja muistuukin mieleen hyvät tarjoilut aina leirin sauna/iltajuhlien yhteydessä.

Myöhemmässä vaiheessa – vuotta en muista – Asko ja Nina palasivat Japanista ja tulivat Turkuun ja mukaan seuran toimintaan. Tämä voi olla osittain sitä aikaa kun Henrik oli vielä Japanissa. Mutta se oli kuitenkin minulle helpoitus päästä pois osaamattoman treenien vetämispaineesta.

Itse muutin pois Turusta opiskelemaan 1998 ja sitä lähestyessä Kendoilutkin harvenivat 20-vuotiaan muiden kiireyden takia. Sittemmin kun asettunut Jyväskylään niin melkeinpä 10 vuoden tauon jälkeen jatkoin täällä treenaamista Jussin kanssa, joka 10v sitten muuttin Jyväskylään ja aloitti täällä nykyisen kendoseuran…