Peruskurssi

13.11.2016

Kendon peruskurssi

Haluatko aloittaa uuden ja innostavan harrastuksen? Kendo eli samurai-ajan Japanista juurensa juontava miekkailulaji voi olla sinulle sopiva vaihtoehto.

Uusi peruskurssi alkaa 10.09.2019. Kurssi kestää 3 kk. Lopussa pidetään vyökoe, jossa peruskurssilaiset voivat graduoida kendon 6. kyun arvon.

Kurssin harjoitukset ovat kahdesti viikossa. Tarkempi aikataulu julkaistaan loppukesällä. Aikataulu tulee näkyviin etusivullemme.

Peruskurssin hinta on 50 €, jonka lisäksi on hankittava shinai, bambumiekka. Shinait maksavat 30-40 € mallista riippuen.

Ensimmäinen viikko on maksuton kokeiluaika.

Peruskurssilla vaatetukseksi sopii mm. t-paita ja verkkarit eli sisäurheiluasu. Kenkiä ei tarvita, sillä kendoa harrastetaan paljain jaloin.

Aninkaisten koulun salien sisäänkäynnit:

Päävetäjä ja yhteyshenkilö: Voitto Vilkama, pj (at) rendaino.fi

Lisätietoja saat sähköpostitse esim. pj (at) rendaino.fi tai vierailemalla harjoituksissamme. 

Peruskurssille voi osallistua tulemalla mukaan mieluiten ensimmäiselle harjoituskerralle. Kurssi kestää noin 3kk jonka lopussa pidetään vyökoe, jossa alkeiskurssilaiset voivat graduoida 6. kyun arvon. Alkeiskurssilla vaatetukseksi sopii mm. t-paita ja verkkarit eli sisäurheiluasu. Hakaman ja keigo-kin käyttäminen on sallittua jo alkeiskurssilla. Kenkiä ei tarvita, sillä kendoa harrastetaan paljain jaloin. Bogu, suojapanssari kannattaa hankkia vasta tovi alkeiskurssin jälkeen, vuokraamalla seuralta tai ostamalla itselleen oma.

Alkeiskurssin hinta on 50 €, jonka lisäksi on hankittava shinai, bambumiekka. Shinait maksavat 20-40 € mallista riippuen. Turussa shinain voi ostaa Meijin Budoshopista. Graduointi alkeiskurssin lopussa maksaa vielä erikseen 20 €. Alkeiskurssilla opetellaan kendon perusasioita, kuten liikkumista, lyöntejä, äänenkäyttöä ja salietikettiä. Aluksi liikkeitä tehdään yksin ilmaan ja vähitellen edetään parityöskentelyyn. Alkeiskurssilaiset voivat ottaa toistensa lyöntejä vastaan shinailla.

Harjoituksissa on myös mukana edistyneempiä harrastajia, jotka ottavat alkeiskurssilaisten lyöntejä vastaan perille asti panssariin. Kurssin jälkeen harjoittelijat voivat siirtyä muiden harrastajien pariin treenaamaan, sekä käymään leireillä ja graduoimaan lisää vyöarvoja.

Seuraa meitä myös facebookissa