Peruskurssi

13.11.2016

Kendon peruskurssi

Rendainon seuraava kendon peruskurssi alkaa syyskuussa 2018. Lisätietoja esim. pj (at) rendaino.fi

Kevään 2018 peruskurssin harjoitukset ovat kahdesti viikossa:

ma klo 20-21 Aninkaisten G-sali ja

ke klo 20-21 Aninkaisten A-sali.

Salien sisäänkäynnit:

Päävetäjä ja yhteyshenkilö: Voitto Vilkama, pj (at) rendaino.fi

Lisätietoja saat sähköpostitse tai vierailemalla harjoituksissamme.

Peruskurssille voi osallistua tulemalla mukaan mieluiten ensimmäiselle harjoituskerralle. Kurssi kestää noin 3kk jonka lopussa pidetään vyökoe, jossa alkeiskurssilaiset voivat graduoida 6. kyun arvon. Alkeiskurssilla vaatetukseksi sopii mm. t-paita ja verkkarit eli sisäurheiluasu. Hakaman ja keigo-kin käyttäminen on sallittua jo alkeiskurssilla. Kenkiä ei tarvita, sillä kendoa harrastetaan paljain jaloin. Bogu, suojapanssari kannattaa hankkia vasta tovi alkeiskurssin jälkeen, vuokraamalla seuralta tai ostamalla itselleen oma.

Alkeiskurssin hinta on 50 €, jonka lisäksi on hankittava shinai, bambumiekka. Shinait maksavat 20-40 € mallista riippuen. Turussa shinain voi ostaa Meijin Budoshopista. Graduointi alkeiskurssin lopussa maksaa vielä erikseen 20 €. Alkeiskurssilla opetellaan kendon perusasioita, kuten liikkumista, lyöntejä, äänenkäyttöä ja salietikettiä. Aluksi liikkeitä tehdään yksin ilmaan ja vähitellen edetään parityöskentelyyn. Alkeiskurssilaiset voivat ottaa toistensa lyöntejä vastaan shinailla.

Harjoituksissa on myös mukana edistyneempiä harrastajia, jotka ottavat alkeiskurssilaisten lyöntejä vastaan perille asti panssariin. Kurssin jälkeen harjoittelijat voivat siirtyä muiden harrastajien pariin treenaamaan, sekä käymään leireillä ja graduoimaan lisää vyöarvoja.

Tiedonhaluiset voivat ottaa yhteyttä seuran puheenjohtajaan sähköpostilla, pj (at) rendaino.fi

Alla syksyn peruskurssin mainos:

Peruskurssin mainoslehtinen